FilistinHaberlerOrtadoğu

Ramazan hayır, bereket, rahmet, mağfiret ve zaferler ayıdır

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin toprakları dahilinde ve haricinde yaşayan tüm Filistinlileri, Arap halklarını ve İslam ümmetini mübarek Ramazan ayının girmesi vesilesiyle kutladı.

Hamas Hareketi, Ramazan ayının hayır, bereket, rahmet, mağfiret ve zaferler ayı olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi Basın Bürosu tarafından dün (31 Temmuz Pazar) yayınlanan bildiride özetle şu ifadelere yer verildi: “Mevlâ azze ve celle’den Ramazan ayını Allah’a ibadet ve tevbe ayı kılmasını, bu mübarek ayda halkımıza zafer ve özgürlük nasip etmesini, mültecilerimize anayurtlarına dönmeyi nasip etmesini ve esirlerimize en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmayı nasip etmesini dileriz.”

İslami Cihad Hareketi de Ramazan ayının girmesi münasebetiyle yayınladığı mesajda Filistinlileri kardeşliğe ve omuz omuza verip birlik olmaya davet etti.

Filistin halkının sosyal ilişkileri koruyacak samimi insanlara ihtiyacı olduğunu ifade eden İslami Cihad Hareketi, Ramazan ayında akrabaları ve şehit ailelerini, fakirleri ve yetimleri ziyaret etmenin unutulmamasını ve hallerinin sorulmasını istedi.

İslâmi Davet olarak, Ramazan ayının Müslümanların arınmasına, bilinçlenmesine, duyarlı olmasına, mazlum ve mustazaf halkların da özgürlüğe kavuşmasına vesile olmasını dileriz.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.