AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Rana Muhammed İkbal: Tahran-İslamabat ilişkilerini hiçbir süper güç bozamaz

Pakistan Pencab eyalet meclisi başkanı İran ile Pakistan dostane ilişkilerini hiçbir süper gücün bozamayacağını belirtti.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Pencab eyalet meclisi başkanı Rana Muhammed İkbal bugün İran meclis başkanı Ali Laricani’yi Lahur’da karşılarken İran ile Pakistan ilişkilerini dostane olarak niteleyerek hiçbir süper gücün İran ile Pakistan ilişkilerini zedeleyemeyeceğini belirtti. Rana Muhammed İkbal Pakistan milletinin terörle mücadele halinde bulunduğuna değinerek İran’dan bu alanda Pakistan’a yardımcı olmasını istedi.

İkbal ayrıca Müslüman ülkeler için ortak para birimi teklifinde bulundu.

İran meclis başkanı ise bu görüşmede İran ile Pakistan ilişkilerini yakın ilişkiler olarak niteleyip bu ilişkilerin devam etmesini diledi.

Laricani ayrıca Allame Ekbal Lehuri’nin mezarını ziyaret ederek fatiha okudu ve seçkin Fars şair ve düşünüre saygı göstererek çelenk koyup anı defterini imzaladı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.