FilistinHaberlerOrtadoğu

Rapor: “İşgal Rejimi Geçen Hafta Filistinlilere Ait 41 Tesisi Yıktı”

Toprağı Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direniş İçin Ulusal Ofis tarafından yapılan açıklamada, işgal rejimi İsrail’in Filistinlilere ait ev, iş yeri ve tarım arazilerine yönelik saldırılarının arttığı belirtilerek, geçen hafta 41 tesisin yıkıldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin geçen hafta Nablus’un güney doğusunda yer alan Hırbet Tana’yı hedef aldığına dikkat çekilen raporda, işgal güçlerinin askeri bölge olduğu iddiasıyla bölgedeki tesisleri yıktığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Hırbet Tana’da yıkılan ev ve tarım tesisleri yanında İtalya tarafından finanse edilen okulun da yerle bir edildiği belirtildi.

Raporda, Oslo Anlaşması’na göre C bölgesi olarak tanımlanan bu bölgelerde halkın zorla göç ettirilmek istendiği ifade edildi.

İşgal rejiminin tamamıyla ele geçirmek istediği Filistin’deki geniş ovalar bir bir gasp edilmektedir. Filistin’in sebze ve meyve cenneti olan bu bölgelerinde geçen yıl 600 dönüm gasp edildi.

Diğer taraftan işgal rejiminin yıkım politikasını eleştiren Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, işgal rejiminin yılbaşından beri Batı Yaka’da 323 ev ve tesis yıktığını, bunun sonucunda çoğunluğu kadın ve çocuk 440 kişinin evsiz kaldığını ve 1700 kişinin de gelir kaynaklarını kaybettiğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.