
Russia Today kanalı, İran’ın Şahab-3 füzeleri, Amerika’nın Fars Körfezi’nde yer alan tüm üslerine ulaşabilecek güçte olduğunu belirtti.
İran’ın son askeri deniz tatbikatı ile ilgili bir rapor yayınlayan Russia Today, İran son yıllarda askeri yeteneğini oldukça geliştirdiğini belirtti.
Son tatbikatın dünyanın petrol ihtiyacının üçte bir kadarı geçtiği Hürmüz Boğazı yakınlarında gerçekleştiğini belirten Russia Today, İran askeri savunma alanında kendine yeter hale geldiğini ve her türlü ağır silahı ürettiğini vurguladı.
Russia Today ayrıca İran’ın füze üretiminde de büyük ilerleme kaydettiğini, Şahab-3 füzelerinin 5 bin km menzili ile hem korsan İsrail’i, hem Amerika’nın Fars Körfezi’ndeki tüm üslerini vurabilecek kapasitede olduğunu belirtti.
