
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bugün bakanlar kurulu toplantısında, karşı tarafın nükleer anlaşmayla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmekte yavaş hareket ederse, İran’ın ciddi şekilde karşılık vereceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bakanlar kurulu toplantısında, İmam Ali -as-ın kutlu doğum gününü kutlayarak, İmam Ali -as-ın üstün kişisel özelliklerine dikkat çekip, İmam Ali’nin -as-Yüce İslam Peygamberi’nin -saa- mektebinde doğrudan terbiye aldığını ve İslam Peygamberi gibi bütün Müslümanlar tarafından saygı gördüğünü ve büyük makama sahip olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Ruhani, İran halkının çabası ve varlığı ve İslam İnkılabı Rehberi’nin yönlendirmeleriyle sağlanan nükleer anlaşmaya işaretle, nükleer anlaşma sonrası oluşan ortamın değerlendirilmesine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı ayrıca, karşı tarafın yükümlülüklerinin denetilmesi ve izlenilmesi gerektiğine vurgu yaparak, karşı tarafın yavaş davranması veya ihmal etmesi halinde ciddi şekilde müdahale edilmesi ve uyarıda bulunulması gerektiğini vurguladı.
Ruhani, nükleer anlaşmanın direniş ekonomisinin icrası için daha uygun ortam hazırladığını, bundan en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini belirtti.
