AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Ruhani ve Putin arasında telefon görüşmesi

İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya devlet başkanı Putin, Suriye’de terör örgütleriyle amansız mücadelenin devam etmesine vurgu yaptılar.

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Rusya mevkidaşı Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İran’ın, Suriye konusunda tutumuna temasla, Suriye’de barış ve huzurun temellerinin güçlü olması için İran ve Rusya arasında koordine, ortak fikir ve işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

Ruhani, Suriye’nin geleceği konusunda Suriye halkının karar vermesi gerektiğini belirterek, ‘ateşkesle birlikte siyasi müzakerelerin de hızlanması gerektiğini’ söyledi.

Suriye ordusunun son gelişmeleri ve bu doğrultuda tarihi antik kent Palmira’nın teröristlerden kurtarılmasının sevindirici olduğunu belirten Ruhani, Suriye’de terör örgütlerine silah sevkıyatının ve insan gücünün gönderilmesinin durdurulması, sınırların kontrol edilmesi ve teröristlere ‘muhalif adıyla’ müzakerelerde yer verilmemesine vurgu yaptı.

İslami İran cumhurbaşkanı, İran ve Rusya ilişkilerine de işaretle, iki ülke arasında bütün alanlarda işbirliğinin gelişmekte olduğunu belirterek, Rusya ile ilişkilerin daha da gelişmesini olumlu karşıladıklarını dile getirdi.

Sözkonusu telefon görüşmesinde Putin de, ABD ve Rusya arasında Suriye konusunda yapılan son görüşmelerin sonuçlarına temasla, bütün çabaların Suriye’de gelişmelerin barışçı bir şekilde çözümlenmesi üzerinde odaklandığını ve bu konuda Rusya’nın İran’la tam koordine içinde olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Mart 2023 (1) içerik yüklenmiştir.