HaberlerDünyaİranOrtadoğuRusya

Rus diplomattan Bercam’ın yeniden ihyasında Batı’nın irade eksikliğine vurgu

Rusya’nın uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi, İran’ın aksine Batılı tarafların yaptırımların kaldırılması için müzakereleri yeniden canlandırma iradesini göstermediklerini vurguladı.

Dğn Sputnik haber ajansına röportaj veren Mihail Ulyanov, halihazırda İran, Rusya ve Çin’in Bercam’ı yeniden canlandırmak için gerekli siyasi iradeye sahip olduğunu duyurdu.

Bercam Nükleer Anlaşmasının yeniden canlandırılması için Viyana müzakerelerinde Batılı tarafların (İngiltere, Fransa, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri) rolüne işaret eden  Ulyanov “1 Eylül’den bu yana ciddi bir diplomatik müzakere yapılmadı, ancak Bercam’ın öldüğünü söylemek için çok erken.”dedi.

Rusya’nın uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisine göre, Bercam’ın yeniden canlandırılması için bir şans var ve bu konu, tüm Bercam taraflarının siyasi kararının müzakere masasına dönmesini gerektiriyor.

Ulyanov, röportajının son bölümünde, İran İslam Cumhuriyeti’nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğinin sınırlandırılmasına ilişkin bir soruya cevaben “Sanmıyorum ve bu konuda sizi İran makamlarına yönlendiriyorum.”dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.