HaberlerAvrupaDünyaRusya

Rus ordusu, Batı yapımı silahları imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov’un açıklamalarına göre bu ülke ordusu, ABD, Almanya ve İngiltere yapımı top ve silahları imha etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bugün basın toplantısında, “Kupyansk cephesinde, Batı ordu grubunun taarruz ekipleri, topçu ve hava desteğini alarak, Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin Kuzemovka köyündeki saldırı eylemlerini sürdürerek daha elverişli konumlar ele geçirdi” ifadesini kullandı.

Donetsk cephesinde, Rus ordusunun düşman güçlerin 11 saldırısını başarıyla püskürttüğü bildirilirken Ukrayna ordusunun kaybı en az 220 asker, üç zırhlı savaş aracı, beş otomobil, ABD yapımı iki adet M777 topçu sistemini, Almanya yapımı Panzerhaubitze 2000 obüsü, Gvozdika topçu sistemi, Msta-B ve D-20 obüsleri, ABD yapımı AN/TPQ-50 radarı olarak gerçekleşti.

Güney Donetsk ve Zaporojye cephelerinde, Ukrayna ordu mevzilerine topçu ve hava saldırıları düzenlendi, Ukrayna ordusunun iki saldırısı püskürtüldü, beş sabotaj grubu etkisiz hale getirildi. Ukrayna’nın bu iki cephedeki toplam kaybı yaklaşık 275 asker, 3 tank, altı savaş aracı, üç zırhlı savaş aracı, beş otomobil, ABD yapımı М109 Paladin ve М777 obüsleri, İngiltere yapımı FH-70 obüsü, Msta-B ve D-20 obüsleri oldu.

Krasnıy Liman cephesinde, düşman mevzilerine topçu ve hava saldırılarının düzenlenmesi sonucu, Ukrayna ordusunun yaklaşık 140 askeri, iki zırhlı savaş aracı, üç kamyoneti, D-20 ve D-30 obüsleri, Gvozdika obüsü etkisiz hale getirildi./

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (42) içerik yüklenmiştir.