
Rusya, Suriye’den yana tutumlarının sabitliğini ve Suriye’nin içişlerine herhangi bir müdahaleyi reddettiğini belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Alexander Lukashev bugün Moskova’da düzenlediği basın toplantısında başkan Dimitri Medvedev’in geçen hafta yaptığı basın açıklamasında temel olarak bu konuya değindiğini söyledi.
Lukashev, ülkesinin budavadan yana açık ve net bir tutuma sahip olduğunu, Başkan Medvedev’in internet sitesindeki adresinde de mevcut olduğunu ifade etti.
Bu arada Rusya Başkanı Medvedev; bu ayın 18’inde düzenlediği basın konferansında; uluslararası güvenlik konseyinin Suriye’ye karşı alacağı hiç bir kararı Rusya’nın teyid etmeyeceğini belirtmişti. Medvedev; ilan ettiği reformları uygulamak için Suriye yönetimine gereken zamanı tanımayı ve ona karşı kararlar almakla baskı yapılmaması davetinde bulunmuştu.
