AvrupaHaberler

Rusya’nın İran müzakereleri konusundaki tutumu değişmedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Aleksandr Sazonov düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın İran ile 5+1 Grubu arasındaki müzakereler konusunda tutumunun değişmediğini belirtti.

Sazonov “müzakere konusunda Moskova’nın tutumu değişmedi ve Rus yetkilileri defalarca bunu açıkladı” yanıtını verdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rybabkov, 5+1 Grubu ile İran arasında müzakerelerin yeniden başlamasının önemli olduğunu ve Rusya’nın İran’ın müzakerelere hazır olduğunu açıklamasını sıcak karşıladığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrei Nesterenko da İran’ın 5+1 Grubu ile müzakerelerinin önemine işaret ederek “Moskova İran’ın 5+1 Grubu ile müzakerelerin yeniden başlamasına hazır olduğuna dair açıklamasını sıcak karşılıyor” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Temmuz 2026 (49) içerik yüklenmiştir.