AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Rüzgar ekenler fırtına biçeceklerdir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Taliban ile müzakereye ietekli olanlara hitaben, ‘’ Rüzgar ekenler fırtına biçeceklerdir’’ dedi.

Mutteki bugün Tahran’da yaptığı açıklamada, Afganistan’ın bugün yabancı güçlerin geldiğinden daha istikrarsız bir durum olduğunu belirterek, herkesin yabancı güçlerin Afganistan stratejilerinin yenilgiye mahkum olduğunu bildiğini söyledi.

Taliban’la müakere edenleri uyaran Mutteki, Terör ve radikalizmin hudut ve sınır tanımadığını ve Taliban ile müzakere edilerek kontrol altına alınamayacağını ve er veya geç bu eylemin sonuçlarının Batı ve Avrupaya sıçrayacağını söyledi.

Batının Afganistan’daki politikasını gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Mutteki, bunun yapılmaması durumunda yeni bir yenilgiye daha maruz kalınacağının altını çizdi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (42) içerik yüklenmiştir.