
İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı, uzun menzilli füzelerin üretiminin gündemde olduğunu ifade ederek, S-300 füzelerinin üretimi için iyi adımlar atıldığını söyledi.
Tuğgeneral Ahmed Vahidi, uzun menzilli füzelerin üretimi savunma bakanlığın gündeminde olduğunu söyledi.
Tuğgeneral Vahidi, S-300 füze savunma sistemlerin İran’da üretimi hususundaki soru üzerine, S-300 füze savunma sistemlerin İran’da üretilmesi için iyi adımlar atıldığını ifade etti.
Bu konunun zamana ihtiyacı olduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı, İran’ın S-300 ve S-400 uzun menzilli füze üretimi peşinde olmadığını, esasen amacı yerli yapımı uzun menzilli savunma sistemlerin üretimi olduğunu konuşmasına ekledi.
Türkiye’de 65 milyon dolar, BAE’de 32 milyon dolar ve Almanya’da 122 milyon dolar yatırımı olduğu CNN kanalının iddiasına da yanıt veren Tuğgeneral Vahidi, “Hepsini bağışlıyoruz. Gitsinler alsınlar”dedi.
