HaberlerLübnanOrtadoğu

Saad Hariri, Lübnan’ı daha fazla kargaşaya çekme yollarını araştırıyor

Filistin dergisi, Lübnan el-Müstakbel hareketi başkanı ile S.Arabistan Ulusal Güvenlik Konseyi sekreterinin Lübnan’ı daha fazla kargaşaya çekme yollarını görüştüler.

Filistin’de yayınlanan haftalık el-Minar dergisi, Lübnan el-Müstakbel akımı başkanı Saad Hariri’nin Riyad’da S.Arabistan Ulusal Güvenlik Sekreteri Bender Bin Sultan ile görüşerek, Lübnan’da yeni sabotaj ve terör olayları ile mevcut krizi daha da şiddetlendirme yollarını görüştüler.

Daha önce Lübnan askeri uzmanlarından Emin Hatit 14 mart grubunun Lübnan’da iktidarı ele geçirme yönündeki çabalarına temasla, 14 Mart grubunun Lübnan’da kendi hedeflerini asla gerçekleştiremeyeceğini ve siyasi iflas çizgisinin devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz Cuma günü, Lübnan Ulusal İstihbarat Dairesi başkanı Vessam el-Hasan’ın da hayatını kaybettiği Beyrut’ta vuku bulan patlama ardından Lübnan’ın durumu karıştı ve çıkan çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

Saad Hariri liderliğindeki batı yanlısı 14 Mart grubu bu olayları Necib Mikati hükümeti aleyhinde koz olarak kullanmaya çalışıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.