HaberlerİranLübnanOrtadoğu

Saad Hariri’nin İran ziyareti olumlu geçti

İran’ın Lübnan Büyükelçisi Gazenfer Roknabadi, Lübnan Başbakanı Hariri’nin Tahran ziyaretini olumlu değerlendirdi ve sonuçları yakında ortaya çıkacağını vurguladı.

İran’ın Lübnan Büyükelçisi Roknabadi, Lübnanlı siyasi heyet ve medya mensupları ile birlikte Lübnan dönüşü yaptığı açıklamada, Lübnan Başbakanı Hariri’nin ziyaretini olumlu değerlendirdi.

Ziyaretin sonuçları pek yakında açıklanacağını belirten Roknabadi, ziyaretle ilgili çok olumlu haberler gündemde olduğunu kaydetti.

Hariri’nin Rehber İmam Ali Hamaney ile görüşmesini derin ve çok kapsamlı değerlendiren Roknabadi, bu görüşmede bilinmeyen gizli bir çok konu hakkında uzlaşma sağlandığını ve yakında sonuçları ortaya çıkacağını vurguladı.

Lübnan’ın Ed’diyar gazetesi de Hariri’ye yakın kaynaklara dayanarak geçtiği haberinde ziyaretin en önemli sonuçlarından birinin İran’ın çabası ile pek yakında Hariri ile Nasrullah’ın görüşmesi olacağını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.