
İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Celili, Suriye Başbakanıyla görüşmesinde “İsrail, Suriye’ye saldırmakla aptallık etti” dedi.
Dün Suriye’nin başkenti Şam’a giden Milli Güvenlik Yüksek Konseyi (MGYK) Sekreteri Said Celili, ülkenin Başbakanı Vail Helaki’yi ziyaret etti. Bu ziyarette taraflar ikili ilişki ve iki ülke menfaatleri doğrultusunda bu ilişkilerin daha da geliştirilmesini sağlıyacak yollar konusunu görüştüler.
Suriye haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre bu görüşmede ayrıca, gaz, petrol, ekonomi, ticaret, tarım, sağlık ve elektrik alanları da ele alındı.
Suriye Başbakanı Helaki yaptığı konuşmada İran’ın Suriye’den yana tavır alıp bu ülkenin yanında yer almasından dolayı takdir ve teşekkürlerini ifade etti.
MGYK Sekreteri Celili de bu görüşmede yaptığı konuşmada, Suriye krizinin ancak siyasi yolla çözülebileceğini bir kez daha vurgulıyarak, işgalci İsrail’in bu ülkeye düzenlediği hava saldırısını kınadı ve “İsrail, Suriye’ye saldırmakla aptallık etti” diye vurguladı.
