
İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili, siyonist rejimin bekasının korunmasını Amerika’nın en büyük kaygısı olduğunu söyledi.
Celili önceki gün 4. dönem uzmanlar meclisinin 12. resmi oturumunda Amerika’nın bölgede Siyonist rejimin varlığını korumak ve yapılandırılması için yürüttüğü faaliyetlere işaretle, günümüzde İslami uyanıştan kaynaklanan bölgesel gelişmelere karşı Siyonist rejimin varlığını ve bekasını sağlamanın Amerika için en önemli sorun ve kaygı haline dönüştüğünü belirtti.
Celili, Amerika’nın son 30 yıllık İran düşmanlığına işaretle İslam inkılabının kapasite ve potansiyelleri ve ayrıca İran’ın çeşitli alanlardaki ilerlemesinin İran’a uygulanan kapsamlı baskılara neden olduğunu belirtti.
Celili, İslam inkılabının, sulta nizamına karşı İslam ümmetinin gücünden yararlanmaya dayalı risaletine vurgu yaparak, İran İslam cumhuriyeti stratejinin dini düşünce, direnişin güçlenmesi ve İslami vahdetin tespit edilmesine dayalı olduğunu belirtti.