
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden milletvekili Dr. Salah El-Berdevil, Arap liderlerinden birinin daha önce işgal rejimi parlamentosu Knesset’i ziyaret ederek düştüğü hataya düşmemesi konusunda Mahmut Abbas’ı uyardı.
El-Berdevil, Mahmut Abbas’ın Knesset’te konuşma yapmaya ve Netanyahu’yu da Filistin Parlamentosunda ağırlamaya hazır olduğunu söylemesi üzerine konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Abbas’ın Netanyahu’yu Filistin Parlamentosunda ağırlamasına karşıyız. Çünkü kendisi böyle bir hakka sahip değil. Abbas Filistin Parlamentosunun vasisi değildir. O sadece kendini bağlıyor. Biz Netanyahu gibi terörist bir caninin Parlamentoya girmesine asla izin vermeyiz. Abbas’ı böyle bir çağrı yaptığı için Filistin halkından özür dilemeye davet ediyoruz.”
İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik tehditlerine de değinen El-Berdevil, işgal ordusunun olası bir saldırısına karşı direnişin tetikte olduğunu, masum kanının akmasına seyirci kalamayacaklarını belirterek, işgalcinin bu aşamada Gazze’ye yönelik kapsamlı bir savaş başlatmasını uzak bir ihtimal olarak gördüklerini söyledi.
