
İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, İran ve Avrupa ilişkilerinin karşılıklı güven esasına dayalı bir şekilde yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Dün İsveç’in İran’daki yeni büyükelçisi Piter Tilor ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Salihi, İran’ın, Avrupa ülkeleri için güvenilir bir ortak olduğunu bundan dolayı da Avrupa ve İran arasında ilişkilerin güven esasına dayalı güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
İran’ın tıp, bilim, teknoloji ve diğer bir çok alanda ilerlemesi ve gelişmesine temas eden Salihi, İran’ın, iktisadi, ticari, kültürel, bilim gibi bir çok alanda Avrupa ile ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.
İsveç’in İran yeni büyükelçisi de, sözkonusu görüşmede güven mektubunu takdim ederken, ülkesinin her alanda İran’la ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.
