FilistinHaberlerOrtadoğu

Sami Ebu Zuhri: Gazze’deki İslami hükümeti devirme planları başarısız olacaktır

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Mısır’da yaşanan değişikliklerin Fetih Hareketi’nin yeniden Gazze Şeridi’ne dönme senaryolarına katkıda bulunacağını söyleyen Azzam El-Ahmed’in açıklamalarını eleştirdi.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri dün (28 Ağustos Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Bu tür açıklamalar Fetih’in Gazze Şeridi aleyhine komplo kurduğuna işaret ediyor ve Gazze’deki direnişe karşı bölgesel güçlere bel bağlıyor” ifadelerine yer verildi.

Hamas sözcüsü, bu tür yanlış hesapların sonunda mutlaka başarısız olacağını ve tek kaybedenin Fetih Hareketi olacağını belirtti.

Uzmanlar ve analistler, işgal rejiminin bazı bölge ülkeleriyle birlikte Gazze Şeridi’ndeki İsmail Heniyye hükümetini düşürmek için plan yaptığına ve bu planı uygulamaya koymak istediğine, Gazze’den ve Hamas Hareketi’nden intikam almak isteyenlerin de Gazze’deki İslami hükümeti devirmeye çalıştığına dikkat çekiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Ocak 2025 (36) içerik yüklenmiştir.