
İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Seyyid Muhammed Hüseyni, Şanghay işbirliği örgütü üyesi ülkelerin kültürel ortaklıkları sayesinde Batı’nın kültür saldırısının önlenebileceğini söyledi.
Hüseyni, bu yıl yapılacak Şanghay kültür bakanları oturumunda, İran’ın Batı’nın kültür saldırısına karşı önlem amaçlı bir programını gündeme getireceğini söyledi.
Şanghay işbirliği örgütü üyelerinin kültürel ortaklıklar ve benzerliklerinin çok büyük imkan olduğunu belirten Hüseyni, doğu kültürünün birbirine yakın olduğunu kaydetti.
Şanghay oturumu için İran ile diğer ülkeler arasında ilişkilerin geliştirilmesi açısından iyi bir fırsat olacağını belirten Hüseyni, Şanghay oturumunda, Batılıların zorbalık yanlısı siyasetlerine karşı durmak için yakın işbirliğinin oluşturulmasının da mümkün olduğunu söyledi.
Bu arada İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Çin’de yapılacak Şanghay Zirve Oturumu için yarın Çin’e gidecek.
