HaberlerİranOrtadoğu

Seçim sonrası olaylar düşmanlarımızı sevindirdi

40 milyon İranlının 10. Cumhurbaşkanı seçimine katılmına işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu eşsiz olayın İran İslam Cumhuriyetinin getirdiği berektlerden olduğunu söyleyerek, “Maalesef seçimlerden sonra meydana gelen olaylar düşmanı sevindirdi”dedi.

Bu haftanın Tahran Cuma namazı Tahran halkının yoğun katılımıyla Ayetullah İmami Kaşani’nin İmamlığında kılındı.

İran halkında kusur bulmak için düşman her zaman tetikte olduğunu hutbesinde ifade eden Ayetullah İmami Kaşani, “Kusur bulmaya kalkışmak toplumdaki ahlaki değerlerin zedelenmesine yol açacaktır”dedi.

40 milyon İranlının 10. Cumhurbaşkanı seçimine katılmına işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu eşsiz olayın İran İslam Cumhuriyetinin getirdiği bereketlerden olduğunu söyleyerek, “Maalesef seçimlerden sonra meydana gelen olaylar düşmanı sevindirdi”dedi.

Ayetullah İmami Kaşani hutbeleri devamında şöyle konuştu; “Seçimlerden sonra düşman ortamı müsait buldu ve münafıkları seferber ederek halkı kışkırtmaya çalıştı. Demek ki biz düşmanımızı iyi tanımamızın yanısıra liderliğin zaruriyetini de iyi anlamalıyız.”

Seçim sonrasında İslam Devrimi Lideri tarafından kılınan Cuma namazı hutbelerindeki ve Hz. Ali(as)’in doğum günündeki beyanatlarına işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi, İslam’daki liderliğin zaruriyetini dile getirdi.

Ayetullah İmami Kaşani, hutbeleri sonunda, Almanya’da başörtülü hamile bir kadın olan Merve eş Şerbini’nin aşırı ırkçı bir Alman tarafından bıçaklanarak öldürülmesine işaretle,”Onlar müslümanların varlığından rahatsızlık duymaktadırlar ve tehlikede olduklarını düşünmektedirler. Demek ki islama önem vermeliyiz çünkü bu hadise bizim için bir uyarı niteliği taşımaktadır ve bilmeliyiz ki kafir düşmanımızdır”şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Mart 2023 (28) içerik yüklenmiştir.