
Veliyi fakihin Suriye temsilcisi Şam’da yaptığı açıklamada, şehit Mohsen Hoceci’nin insanlık dünyasını sarstığını, imamet zirvesine özel bağlarla bu denli etkili olduğunu belirtti.
Harem savunucularından Şehit Mohsen Hoceci 9 Ağustos 2017 tarihinde Suriye ve Irak sınırında IŞİD teröristlerince esir alınarak, şehit edildi.
İRNA’nın bildirdiğine göre veliyi fakihin Suriye temsilcisi Ayetullah Ebulfazl Tabatabi Eşkezi dün şehit Mohsen Hoceci’nin babası ve eşi ile görüşmede, şehidin tarihte akan bir çeşme olduğunu, bu akışı ile tarihi canlı tuttuğunu söyledi.
Ayetullah Eşkezi bazı şehitlerin özel bağlantıları olduğunu, bunun ise İmamete ulaşan bağ olduğunu, imametin zirvesinin de imam Hüseyin -as- olduğunu söyledi.
Veliyi fakihin Suriye temsilcisi, şehit Hoceci’nin fedakarlık ve şehadet kültür ve medeniyetinin gelecek kuşaklara intikalinde önemli etkisi olduğunu hatırlattı.
Şehit Hoceci’nin ailesi dün Suriye’ye gittiler.
