HaberlerDünyaFilistinİranİşgalci İsrail RejimiKasım SüleymaniOrtadoğuŞehidlerimiz

Şehit Kasım Süleymani ve Filistin

“En saf cephe”. Bu cümle ile şehit Kasım Süleymani bir zamanlar Filistin’i tanımladı. Ruhun buna tanıklık etmesini diledi. Devrim Muhafızları’ndaki Kudüs Gücü Komutanı, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Daif, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deif’e, şehadetinden önce kendisine gönderdiği ve ikinci yıldönümünde Al-Mayadeen TV’de yayınlanan bir mesajla hitap ediyor ve ulusun boşluğunu temsil eden bu onurlu cephede konuşlananlara duyduğu büyük özlemi garanti ediyor.

Mektup sadece bir erkeğin Filistin’e, halkına ve mücahitlerine olan sevgisini gösteren yoğun duyguları değil, aynı zamanda Filistin’i savunmanın onurunu da içeriyor. Komutan Süleymani, konuk komutana yaptığı konuşmada, “Bu bizim için bir onurdur ve dünya mallarından hiçbiri karşılığında bu görevi terk etmeyeceğiz” diyor.

Komutan Süleymani’nin Filistin hakkında söylediği herhangi bir sözün değeri, sadece kelimelerin kalmadığıdır, adam sözlerine eylemlerle, pratik adımlarla inandı. Bu politika, Kudüs Gücü’nün komutanı tarafından İslam Devrimi’nin okulundan, bombacısı İmam Humeyni’nin (Kade) okulundan izlendi ve İsrailoğulları’nın şeyhlerinden Menahem Begin, Ortadoğu’yu vuran bir deprem olarak nitelendirdi ve bir gün İsrail’i de etkileyecek.

1979’un şafağı, devrimin İsrail büyükelçiliğine Filistin bayrağını çektiği, liderlerini kabul ettiği ve yeteneklerini onların emrine verdiği bir başlangıç değildi, ancak on yıldan fazla bir süre önce, 19 Eylül 1968’de İmam Humeyni, Müslümanların Filistin’deki mücahitleri desteklemek için meşru haklarını ödemelerine izin verdiği bir fetva yayınladı.

Ağustos 1979’da İmam, Ramazan’ın son Cuma gününü Uluslararası Kudüs Günü ilan etti ve doğru ile yanlış arasındaki ayrım günü olarak kabul etti. Sonra devrimin bereketi, 1998’de Tümgeneral Süleymani tarafından komutası devralınan ve 2020’de bugün şehit olduğu tarihe kadar komutası devralınan İslam Devrim Muhafızları’nın oluşumlarından biri olan Kudüs Gücü’ydü ve İmam Hamaney’in emanetiydi, Filistin direnişini ve nerede olurlarsa olsunlar tüm kurtuluş hareketlerini destekleme görevi “direniş ekseni” olacaklardı.

Komutan Süleymani hiçbir çabadan kaçınmadı. İmam’ın bilincini idrak ettiğinden beri kendisini, Allah’a ve Resûlü’ne muhalif olmayı riske attı. Filistin’e giderken, başta Gazze’de ve bir dereceye kadar Batı Şeria’da direnişi vakadan vakaya aktaran askeri desteğe, eğitime, uzmanlığa ve kabiliyetlere ulaşana kadar tüm engelleri aştı ve bunu her gün düşmanın araçlarında ve askerlerinin başlarında gördüğümüz zor bir sayı haline getirdi ve direnişçilerin tüm dünyanın gözü önünde Siyonistlerin gücünü küçük düşürdüğünü gördüğümüz yedi Ekim’de zirveye ulaştı.

Mezar taşına “Asker” yazmasını isteyen adam, “Kudüs şehidi” olarak anılmaktan gurur duyardı. Tüm Filistinli bileşenler, direniş ekseni boyunca direniş savaşçıları arasında siyaset ve mezhepçilik tarafından döşenen mayınları atlayarak bu ismi hak ettiğini kanıtlıyor. Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, cenaze töreninde “Filistin’e ve direnişe ulaştığı gücü ve kabiliyeti kazandırdı” diye tanımladı.

İslami Cihad liderleri de ona tanıklık ediyor ve lider Halid el-Batş, “Filistin davasını desteklemek için bir an bile durmayan ve Filistin topraklarında, Gazze’de, Batı Şeria’da ve işgal altındaki toprakların sokaklarında ona destek ve destek gönderen büyük lider, direnişin 2014 ve 2012’de savaştığı yetenekler, şafak çığlığı, Kudüs’ün kılıcı ve meydanların birliği ve bugün Batı Şeria’da olan her şey kahraman şehit Süleymani’nin çabasının meyvesidir” olarak nitelendiriyor.

Şehit liderin Filistin direnişine sağladığı destek, silah veya para göndermenin yanı sıra lojistik destekten mücahitlere eğitim alanları sağlamaktan performans ve yeteneklerini geliştirmeye kadar çeşitlilik gösteriyordu.

Şehit Süleymani, Kassam Tugayları komutanına mesajını şu sözlerle bitiriyor: “Umarım Allah yanınıza gelmemize yardım eder ve Filistin uğruna şehitlik umudumuzu bize bildirir.” Böylece Süleymani, Kudüs yolundaki şehitliğin farkındaydı, ancak yoluna devam etti ve yolunu izleyenlere, çağlar onu ne kadar geciktirirse geciktirsin veya zaferini engellese de, Kudüs’te dua etme sözü verdi.

Başa dön tuşu
Bugün 10 Ekim 2024 (33) içerik yüklenmiştir.