FilistinHaberlerİranOrtadoğu

Serbest bırakılan Filistinli esirler İslam dünyasının onurudur

İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, serbest bırakılan Filistin direnişi özgürlükçülerinin, insani değerlerin yaşatılması ve onurlu dik duruşun alanlarında verilen mücadelede İslam dünyası için bir iftihar olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi önceki gün, Tahran’da temaslarda bulunan, siyonist rejim cezaevlerinde serbest bırakılan bir grub Filistinli esiri kabulünde Filistin halkı, Kudüs-ü şerifin kurtarılması ve direniş yolunda çok ağır bedeller ödemiştir. İslam ülkeleri ve müslüman halkların Filistin halkını destekleme konusunda ağır sorumlulukları bulunmaktadır. İran halkı, Filistin halkına verdiği desteklerden dolayı her zaman baskı altında tutulmuştur, fakat bütün baskılara rağmen, İslami ve insani sorumluluk gereği Filistin halkına destek vermekten dolayı onur duymaktadır” dedi.

Filistin seçim hükümeti esir işleri bakanı Ataullah Ebu Subeyh de bu görüşmede, İran İslam cumhuriyeti yetkililerine ve İran halkına, Filistin halkına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Temmuz 2026 (22) içerik yüklenmiştir.