
Mescidi Aksa eski hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mısır Müftüsü Dr. Ali Cuma’nın işgal altındaki Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı ziyareti konusunda söyledikleriyle Müslümanları kandırdığını ve yalan konuştuğunu belirtti.
İşgalin gölgesi altında Mescidi Aksa’yı ziyaret eden Cuma’yı sert dille eleştiren Sabri, Cuna’nın bu ziyaretiyle bütün haramları çiğnediğini ve kırmızı çizgileri aştığını, kendisine bu ziyareti sağlayan ve koruma görevi üstlenen kişilerin Siyonist askerler olmasına rağmen askerleri sadece cami avlusunda gördüğünü söyleyerek de genelde bütün Müslümanlara özelde ise Mısır halkına yalan söylediğini ifade etti.
İkrime sözlerini şöyle sürdürdü: “Müftü, Mısır halkını ve Müslümanları yanıltıyor. Çünkü kendisinin Mısır televizyonuna verdiği demecin aksine çevresinde bulunan insanların bir kısmı askerdi. Yine gözü önünde cami avlusunda camiyi kirleten askerler de karşısında duruyordu.”
Şeyh İkrime Sabri daha sonra şöyle dedi: “Peki Mescidi Aksa müftünün ziyaretiyle ne kazandı? İşgalci benim Mescidi Aksa’yı girmeme izin vermiyor. Oraya girmek isteyenin öncelikle işgalcinden izin alması gerekiyor. Filistin yönetimindeki kişiler bile ancak işgalcinin izniyle Mescidi Aksa’ya girebiliyor.”
