FilistinHaberlerOrtadoğu

Şeyh Kemal El-Hatib: İşgalcinin ihlalleri devam ederse çatışma kaçınılmaz hale gelir

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, işgalcinin Mescidi Aksa’ya baskın yapmaya ve namaz kılanlarla ilim öğrenen talebelere saldırmaya devam etmesi durumunda işgalciyle çatışmanın kaçınılmaz hale geleceğini söyledi.

İşgalcinin son saldırılarıyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında El-Hatib, işgal güçlerinin dün (06 Aralık Cuma) Cuma namazından sonra Mescidi Aksa’yı basıp namaz kılanlara saldırmasının Mescidi Aksa’ya son günlerde düzenlenen bir dizi baskının yeni bir halkası olduğunu ifade etti.

El-Hatib, işgalcinin bu tür baskı ve hukuksuz uygulamalarla Mescidi Aksa’da namaz kılanların gözünü korkutarak Mescidi Aksa’ya gelmelerini engellemek istediğine dikkat çekti.

Mescidi Aksa’nın altında üçüncü heykelin olduğuna dair Yahudilerin ortaya attığı düşüncenin saçma ve hayal olduğunu belirten El-Hatib, Mescidi Aksa’nın Müslümanlara ait olduğunu kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.