
İran Müzakere Heyeti üst düzey üyesi, nükleer müzakerelerin nefes kesici aşamaya geldiğini ve tarafların birçok ayrıntı meseleye girdiklerini söyledi.
İran’ın Nükleer Müzakere Heyetinin üst düzey üyesi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi dün, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin BM Genel Kurul Toplantısı konuşmasından önce Haber kanalı muhabiriyle konuşurken, bu Cuma günü İran ve 5+1 Grubu üyesi Dışişleri Bakanları arasında bir oturum düzenlenebileceğini söyledi.
Irakçi ayrıca “New York’ta BM Genel Kurul Toplantısı fırsatında müzakerelerde ilerleme olması temennisindeydik. Ama henüz beklediğimiz olmadı” dedi.
Dışişleri Bakanı Yardımcısı Irakçi daha sonra “Müzakereler halen nefes kesici aşamaya gelmiş durumunda. Biz birçok ayrıntı konuya girdik. Ama kilit konularda henüz kabul edebileceğimiz çözüme varamadık” şeklinde konuştu.
