
Sırbistan Seçim Komisyonu (RIK), dün yapılan genel seçimde kullanılan oyların yüzde 75,11’inin sayıldığını açıkladı. RIK verilerine göre, muhafazakar Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki “Aleksandar Vucic-Sırbistan Kazanıyor” ittifakı oyların yüzde 48,26’sını aldı.
Bu sonuçlara göre, Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) öncülüğündeki ittifak yüzde 11,37, Sırp Radikal Partisi (SRS) yüzde 7,97, Demokrat Parti (DS) öncülüğündeki ittifak yüzde 6,11 ve “Yeter Artık-Sasa Radulovic” ittifakı yüzde 5,71 oy alarak yüzde 5’lik seçim barajını aşan diğer parti ve ittifaklar oldu.
“Boris Tadic, Cedomir Jovanovic-Daha İyi Bir Sırbistan İçin” ittifakı yüzde 4,98 ve “Sırbistan Demokrat Partisi-Dveri Hareketi” yüzde 4,95 ile seçim barajını aşamadı.
SNS Genel Başkanı ve Başbakan Aleksandar Vucic, daha önce düzenlediği basın toplantısında, ellerindeki verilere göre, sandıkların yüzde 77’sinin açıldığını ve resmi olmayan bu sonuçlara göre, “Aleksandar Vucic-Sırbistan Kazanıyor” ittifakının oyların yüzde 50,9’unu aldığını açıklamıştı.
