FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist cumhurbaşkanı Şimon Peres: Abbas’dan daha iyi bir lider yok

Siyonist Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmenin Başbakan Benyamin Netanyahu’nun bilgisi dahilinde yapıldığına dikkat çekerek, görüşmelerden amacın kesilen barış müzakerelerini yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanoot gazetesi konuyla ilgili haberinde Peres’in Abbas ile ilgili sözlerine yer vererek “Filistinliler arasında Abbas’dan daha iyi bir lider bulunmamaktadır. Abbas, savaşı reddeden ve barışı destekleyen Arap liderlerinin başında geliyor. Daha önce onun gibi bir Arap lideri de görmedik” dediğini yazdı.

Gazete haberin devamında Peres’in “Doğrudan görüşmelerin mutlaka gizliden sürdürülmesi gerekir. Daha önceki şartlara bağlı kalmadan ve bazı meselelere çakılmadan görüşmeleri devam ettirmeli” sözlerine yer verdi.

Gazetenin haberine göre Peres, Siyonist işgal hükümetinde yer alan Lieberman gibi bazı üyelerin Abbas’ın barış görüşmeleri için iyi bir ortak olmadığı kanaatine katılmadığı gibi, barış görüşmelerinin bittiği yönündeki değerlendirmelere de katılmıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.