FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist gaspçılar Kasra köyünün camisini yaktı

İşgal altında bulunan Filistin topraklarındaki mukaddes mekânlara karşı saldırılarına devam eden Siyonist gaspçıların, bugün (05 Eylül Pazartesi) sabah erken saatlerde baskın yaptıkları Batı Yaka’nın Nablus şehrinin güneyindeki Kasra köyünün camisini ateşe verdikleri bildirildi.

Köy halkı, sabah erken saatlerde köydeki En-Nurin Camisinin zemin katının Siyonist gaspçıların çıkardığı yangın nedeniyle yanmaya başladığını gördüklerini, müdahale için harekete geçtiklerinde ise cami duvarına İbranice ırkçı sloganlar atan gaspçı grubun kaçtığını ifade etti.

Yangın üzerine camiye akın eden köy halkı Siyonistlerin mukaddes mekânlara karşı sürdürdükleri saldırıları şiddetle kınayarak, uluslararası camiaya yapılan bu cinayetlere dur demesi çağrısında bulundu.

Yapılan bu saldırı Siyonistlerin mukaddes mekanlara yaptığı ilk sadırı değil. Bölgedeki Yasuf ve El-Leben beldelerindeki camiler de benzer tecavüzlere maruz kalmıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Eylül 2026 (38) içerik yüklenmiştir.