
Siyonist gaspçılardan onlarcasının (24 Nisan Salı) Siyonist işgal güçlerinin koruması altında Batı Yaka’da Nablus’un güneyindeki Yusuf’un Kabri olarak bilinen ve Yahudilerce kutsal sayılan bölgeye baskın düzenlediği bildirildi.
Filistinli yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Siyonist işgal güçleri bu sabah Yusuf’un Kabri olarak bilinen bölgeye gelen ve Telmudi ayinler yapan Siyonist gaspçıları korumak için Nablus kentinin kuzeyindeki bölgelere baskınlar düzenledi.
Görgü tanıkları, Ramallah yönetimine bağlı güvenlik birimlerinin işgal güçleri ile Siyonist gaspçıların baskınları sırasında cadde ve sokaklardan çekildiğini ve ortadan kaybolduğunu, işgal güçlerinin ve Siyonist gaspçıların işini kolaylaştırmak için meydanı işgal askerlerine bıraktığını söyledi.
Siyonist gaspçılar, Nablus’taki “Yusuf’un Kabri” olarak adlandırdıkları ve kutsal saydıkları bölgeye işgal askerlerinin korumasında sık sık baskınlar düzenliyor. Bu baskınlar sırasında işgal güçleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri alarak Siyonist gaspçılara koruma sağlıyor.
İşgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapan Ramallah yönetimi güvenlik birimleri de işgal güçlerine ayak bağı olmamak için baskından kısa süre önce cadde ve sokaklardan çekiliyor.
