
Siyonist işgal güçlerinin bugün öğleden sonra Kudüs’teki Kızılhaç örgütü binasını basıp burada eylem yapan eski bakan Halid Ebu Arafe ile Muhammed Tavtıh’ı tutukladığını bildirildi.
İşgal rejiminin kendilerini Kudüs’ün dışına sürgün etmesine karşı çıkan ve bunu protesto etmek için 573 gündür Kızılhaç binasında kurdukları eylem çadırında kalan bakan ve vekilin tutuklandıktan sonra bilinmeyen bir yere götürüldüklerini belirten muhabirimiz, daha önce tutuklanıp sürgün edilen Muhammed Atvan ve Muhammed Ebu Tayr gibi iki vekilin de Kudüs’ün dışına sürgün edilmelerinden endişe edildiğini ifade etti.
İki hafta önce Mısır istihbaratından telefon alan iki vekilden, iki hafta içinde eylem çadırını terk etmelerinin istendiği belirtildi.
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a mensup vekillere baskılarını artıran işgal rejimi geçen Perşembe günü Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk ile milletvekili Halid Tafiş’i tutuklamıştı.
