FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka’da 8 Filistinliyi gözaltına aldı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (9 Temmuz Pazartesi) sabah erken saatlerde işgal altındaki Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde sekiz Filistinli vatandaşı gözaltına aldığı bildirildi.

Siyonist kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin, Beytlahim, El-Halil, Ramallah ve Kalkiliya’da Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenlediğini, arama yaptığı evlerde eşyalara zarar verdiğini ve sekiz kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Gözaltına alınanlar arasında Kalkiliya’dan Muhammed Ebu Heniyye ve İmad Hüseyin’in, Ramallah’tan Muhammed Cemaat ve Ahmed Buayrat’ın da olduğu öğrenildi.

Cenin’de ise Siyonist işgal güçleri ondan fazla askeri araçla bu sabah erken saatlerde Burgin beldesine baskın düzenledi. Filistinlilerin evlerinde arama yapan işgal güçlerinin Muhammed Ğuneym isimli vatandaşın evini kuşattığı ve baskın düzenlediği, oğullarından 22 yaşındaki Rami ve 20 yaşındaki Sami’yi gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin 20 yaşındaki Velid Muhammed Ali Murtaza isimli Filistinlinin evine de baskın düzenlediği ve evde arama yaptığı, daha sonra gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğü belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.