
Siyonist işgal güçleri bu sabah (1 Ocak Pazar) işgal altındaki Batı Yaka’nın El-Halil kentine baskın düzenleyerek, kentin giriş ve çıkışlarına barikatlar ve geçici kontrol noktaları kurdu.
Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre Siyonist işgal güçleri El-Halil kentindeki El-Fahs bölgesine, vilayetin güneyindeki Ez-Zahiriyye beldesine ve ayrıca vilayetin kuzeyindeki Halhul bölgesine baskın düzenledi. İşgal güçlerinin baskın düzenledikleri bölgelerde ve köylerde geç saatlere kadar devriye gezdirdiği bildirildi.
El-Halil kentinin güney girişindeki “El-Fevvar Kavşağı”na ve El-Fahs bölgesinin girişine barikat kuran işgal güçleri, yoldan geçen Filistinlileri durdurarak kimlik kontrolü yaptı ve araçları aradı.
Bu arada, Siyonist işgal güçlerinin Kalkiliya kentinin doğusundaki Azun beldesinde iki çocuğu gözaltına aldığı ve bilinmeyen bir yere götürdüğü belirtildi.
İşgal güçlerinin yirmiden fazla askeri araçla beldeye baskın düzenlediğini kaydeden görgü tanıkları, evlerde yapılan aramaların ardından işgal güçlerinin 14 yaşındaki Mahmud Abdullah Rıdvan ile 16 yaşındaki Abdullah Ahmed Havari’yi gözaltına aldığını söyledi.
Görgü tanıkları, işgal askerlerinin baskınlar sırasında kadınları ve çocukları korkutmak için kasıtlı olarak şiddet uyguladıklarını ifade etti.
