
Siyonist işgal güçleri dün (18 Temmuz Çarşamba) sabaha karşı Gazze Şeridi’nde Ez-Zeytun bölgesinin doğusuna, yoğun silah ateşi altında küçük çaplı bir harekât düzenledi.
Yerel kaynaklar konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Siyonist işgal ordusuna ait tankların gece yarısından sonra Gazze sınırının batısından yüzlerce metre içeri girdiğini ve tarım arazilerini buldozerlerle tahrip ettiğini aktardı.
Siyonist işgal helikopterleri ve insansız hava araçları da harekât süresince kara birliklerine havadan destek sağladı.
Gazze’ye karşı saldırgan durumunu sürdüren Siyonist işgal ordusu, sınır bölgesindeki halkın buraları terk etmesini sağlamak için sık sık Gazze’ye girip sınır bölgelerinde tahribat yapıyor. Bazen de sınır ötesinden tank ateşiyle veya otomatik silahlarla gelişi güzel ateş açık sınırdaki halkı korkutuyor. Bu saldırıların bir amacı da Gazze’deki direniş güçlerinin nabzını yoklamak ve verecekleri tepkiyi ölçmek.
