
Siyonist işgal güçlerinin gece geç saatlerden itibaren Gazze’yi hedef alan hava saldırılarını artırdığı ve değişik bölgelerin yoğun bir ateş yağmuru altında tutulduğu haber veriliyor. Bu arada denizden yanaşan askerî botlarla da sahil tarafından saldırılar düzenleniyor. Deniz tarafından düzenlenen saldırılarda Başbakan İsmail Heniyye’nin evinin de hedef alındığı verilen haberlerde ifade ediliyor.
Hava saldırılarının Gazze’nin hem güney hem de kuzey tarafından ve çok yönlü bir şekilde düzenlendiği bildiriliyor. Saldırıların rastgele ve herhangi bir askerî hedef gözetilmeksizin düzenlendiğine dikkat çekiliyor. Hedef alınan bölgeler arasında Rafah sınır kapısı yakınlarındaki tüneller bölgesi de var.
Bu arada Filistinlilere ait sağlık kuruluşları tarafından da saldırılara hedef olan noktalara yoğun bir şekilde ambulanslar ve ilk yardım araçları sevk ediliyor. Saldırıların sonuçları hakkında ise henüz ayrıntılı bir haber alınmış değil.
