FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist işgal güçleri Han Yunus’un kuzeyine otomatik silahlarla saldırdı

Gazze sınırındaki kulelerde nöbet tutan işgal güçlerinin, sınıra yakın Hazaa beldesiyle, Han Yunus’un doğusunda bulunan El-Farahin bölgesindeki evlere ve tarım arazilerinde çalışan çiftçilere ateş açtığı belirtildi.

Kaynaklar, saldırı üzerine bölgenin gergin olduğunu bildirerek, saldırıda can kaybının olmadığını ifade etti.

Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal askerleri sınıra yakın bölgede yaşayan Filistin halkını tedirgin etmeye devam ediyor. Bazen sınırdan içeri girip tarım arazilerini telef ediyor, bazen askeri kulelerden ateş açıyor, bazen de toplarla gelişi güzel tarım arazilerini dövüyor.

Sınır bölgesinde tarımla uğraşan Filistinli çiftçilerle, bölgede ikamet edenler işgalcinin terör saldırılarının gölgesinde yaşamak zorunda kalıyor.

Gazze’nin sadece karası değil, denizi de sürekli işgalcinin hedefinde. Balıkçılara saldıran işgalci, teknelere zarar veriyor ve balıkçıları tutukluyor.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.