
Siyonist işgal ordusuna ait hava kuvvetleri (8 Ekim Pazartesi) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinin doğusuna hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.
Siyonist işgal ordusuna ait helikopterden Rafah’ın doğusundaki Daru’l-Fazile yakınlarında boş bir araziye en az bir füze atıldı.
Han Yunus’un Eğitim Müdürlüğü’nden kaynaklar verdiği bilgide, öğrencilerin güvenliği için Siyonist işgal güçlerinin saldırısı sonrası Huzaa beldesinde sınırdaki dikenli tellere 500 metre uzaklıktaki kız ve erkek liselerinin boşaltıldığını söyledi. Kaynaklar, söz konusu liselerde yaklaşık 600 kız ve erkek öğrencinin okuduğunu bildirdi.
Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını son günlerde yoğunlaştıran Siyonist işgal ordusu dün Rafah kentine düzenlediği hava saldırısının ardından bu sabah erken saatlerde de Han Yunus kentinin doğusuna işgal tanklarından top ateşi açılmış ve saldırıda bir Filistinli yaralanırken iki caminin de minareleri büyük hasar görmüştü.
