
İşgal hükümetinin Batı Yaka’da Yahudi yerleşim birimi inşaatını durdurmadığı müddetçe bir daha görüşmelere dönmeyeceklerini söyleyen ve daha sonra bu konuda geri adım atıp düşmanla masaya oturan, düşmanın çıkarı için işbirliğini sürdüren Abbas yönetimi barış ortağı Siyonist rejimden sert bir tokat yedi.
İşgal hükümetinin daha önce Ramallah yöneticilerine sınır kapılarından ve arama noktalarından sorunsuz ve transit geçişlerini sağlamak için verdiği altı aylık VIP kimlikleri yerine bu kez süresi sadece iki ay olan izin kağıtları verdiği öğrenildi. VIP kimliği yerine izin belgesi verilen kişiler arasında Mahmut Abbas da var.
Haberi veren işgal radyosu, daha önce kendilerine verilenleri ayrıcalıklı kılan VIP kimliklerinin yerine iki aylık çıkış izin belgeleri verildiğine dikkat çekerek, verilen izin belgelerinin altında “Sahiplerine uygulanan güvenlik kayıtları nedeniyle bu belge geçicidir” ibaresinin de bulunduğunu kaydetti.
Fetih’in danışma kurulunda konuşan Mahmud Abbas’ın her şeye rağmen barış görüşmelerine devam edeceklerini söyledikten sonra iki aylık izin belgelerinin kendilerine verildiğine dair bilgiyi toplantıya katılanlarla paylaştığı belirtildi.
