FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist işgal yönetimi Ürdün Nehri’nin sularını çalıyor

Ürdün Vadisi’nde yaşayan Ürdünlü çiftçiler, Siyonist rejimin işgal altındaki Filistin’deki gasp ettiği toprakları sulamak için Ürdün Nehri’nin sularını çaldığını, bu amaçla devasa su boruları döşediğini ve 10 tane de tesis kurduğunu belirttiler.

Ürdün Vadisi Çiftçiler Birliği Başkanı Adnan El-Haddam Arabu’l-Yevm gazetesine yaptığı açıklamada “Ürdün Nehrini koruyacak kanuni girişimler ve yaptırımlar yoluyla Siyonist işgal yönetiminin bazen arıtma bazen sulama adı altında nehre karşı sürdürdüğü tecavüzleri engellemek gerekir. İşgal yönetiminin nehrin sularını çekmek için yeni tesisler kurması daha önce varılan anlaşmaya aykırıdır” dedi.

Ürdün Vadisi yöneticileri ise işgal yönetiminin buradaki suları çalıp Batı Yaka’da gasp edilmiş topraklara aktardığından haberdar olmadıklarını belirterek, uygun karşılığın verilmesi için sorunu en kısa zamanda araştırılacağını kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Ağustos 2026 (59) içerik yüklenmiştir.