FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist İsrail Ordusu: Hamas Halkla İlişkilerimize Büyük Darbe İndirdi

Siyonist Rejim ordusu, Gazze’de yüzlerce Filistinlinin ölmesi ya da yaralanmasının ardından; Hamas karşısında toplumsal ilişki konusunda yenilgiye uğradığını itiraf etti.

Siyonist Rejim ordusu Sözcüsü şu itirafta bulundu: Pazartesi günü yüzlerce Filistinlinin ölmesi veya yaralanması nedeniyle, Hamas Hareketi bizim halkla ilişkimize ağır bir darbe vurmayı başardı.

Siyonist Rejim sözcüsü Jonathan Conricus yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İsrail Ordusu herhangi bir uyarıda bulunmaksızın yaptığı yanlış bir müdahale ile göstericilerin büyük çoğunluğunun ölümüne sebep oldu. İsrail Ordusu çok sayıda Filistinli göstericinin ölmesini engelleme konusunda başarısız oldu.

Siyonist İsrail Ordusu sözcüsü daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Yaşanan son çatışmalar nedeniyle Siyonist Rejim ordusunun iddia edilen itibarına ağır bir darbe oldu ve Filistin taraftarları medya savaşında kazandı.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Perşembe günü Filistin krizini görüşmek amacıyla Kahire’de bir araya geldi. Toplantının amacının Siyonist Rejim’in Filistin’e karşı artan tehditleri ile ilgili ortak bir tutum sergilemek olduğu belirtildi.

Arap Birliği geçtiğimiz gün daimi temsilciler düzeyinde yaptığı olağandışı toplantının sonunda Birliğin Genel Sekreterliği, Amerika’nın büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıması ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanıması kararına tepki gösterilmesi konusunda bir taslak hazırlamakla görevlendirildi.

Arap Birliği Genel Sekreter Vekili Hisam Zaki şu açıklamalarda bulundu: Arap ülkelerinin toplantısında Amerika’nın büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıması ve Siyonist Rejim’in Filistin halkına yönelik müdahaleleri karşısında takınacağı tutum ile ilgili karar ön metninin hazırlanması konusu değerlendirildi ve ön metnin Arap Birliği dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak toplantıda değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

On binlerce Filistinli İsrail’in kuruluşunun 70. yıl dönümü olan ve aynı zamanda Amerikan büyükelçiliğinin Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıdığı Cuma günü bu karara tepki olarak Gazze sınırlarında gösteri düzenledi, gösteride yaklaşık 62 Filistinli, Siyonist Rejim tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu ve binlerce kişi de yaralandı.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Temmuz 2026 (22) içerik yüklenmiştir.