AvrupaHaberler

Siyonist karşıtı yahudiler İngiltere Kudüs Günü yürüyüşlerine katıldı

Siyonizm karşıtı Yahudi hahamlardan Ehron Kohen, gerçek Yahudilerin Siyonizm karşıtı olduğunu ve siyonist rejimi de yapay bir rejim olarak gördüğünü söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Kudüs günü yürüyüşlerinde yaptığı açıklamasında, “dünya Kudüs gününün” Filistin halkına destek ve Filistin topraklarının gerçek sahiblerine yapılan İsrail zulmünü tel’in etme günü olduğunu dile getirdi.

Ortodoks Yahudiler olarak bilinen Siyonizm karşıtı Yahudiler teşkilatı Tetrey Karta’nın sözcüsü de olan Haham Ehron Kohen “Dünya Kudüs günü yürüyüşlerine katılarak, açıkça Yahudilikle siyonizmin farklı olduğunu ortaya koymaktayız” ifadesini kullanarak Yahudilikle siyonizmin birbirinden çok farklı olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Mart 2025 (5) içerik yüklenmiştir.