
Siyonist işgal rejimi istihbaratından sorumlu Başbakan yardımcısı Dan Meridor, işgal yönetiminin Kudüs’te sürdürdüğü yerleşim birimleri inşaatını kesinlikle durdurmayacağını belirterek, kurulacak bir Filistin devletinin sınırlarını belirlemek için 1967 sınırlarının gerisine de çekilmeyi hiç düşünmediklerini söyledi.
İşgal radyosunun bugün (10 Mart Perşembe) kendisiyle yaptığı röportajda Netanyahu hükümetinin önümüzdeki dönemde takip edeceği politikalara değinen Meridor, işgal hükümetinden “silahtan arındırılmış ve Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkeleri işgal yönetiminin egemenliğine bırakacak bir Filistin devletinin kurulması için yeni bir politik plan” sunmasını talep etti.
Daha önce ağır aksak yürüyen yerleşim birimleri inşaatları Amerika ve Avrupa’nın cılız tepkisi ve İslam dünyasının duyarsızlığı nedeniyle aşırı sağcı Netanyahu hükümetinin iş başına gelmesiyle hızlanmaya başladı. Düşmanla müzakerelerde bulunan Abbas takımı taviz üstüne taviz verirken, işgal tarafı yerleşim birimlerinin durdurulması konusunda geri adım atmadı.
