FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist rejim El-Halil’in güneyinde 8 Filistin köyünü yıkmaya hazırlanıyor

Siyonist işgal rejimi medya kaynakları, Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak’ın işgal altındaki Batı Yaka’da El-Halil Dağı’nın güneyinde yer alan sekiz Filistin köyünün yıkılması emri verdiğini söyledi.

Konuyla ilgili yayınlanan haberlerde, söz konusu bölgenin askeri eğitim alanı yapılacağı ifade edildi.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesinin internet sitesinde bugün (23 Temmuz Pazartesi) yer alan haberde, yıkılması kararlaştırılan köylerin Mecaz, Tebban, Sefay, Fahit, Halave, El-Merkez, Cenbe ve Hurube köyleri olduğu ve söz konusu köylerde yaklaşık bin beş yüz Filistinlinin yaşadığı kaydedildi.

Haberde, yıkılması kararlaştırılan köylerin sakinlerinin Yatta ve civarına nakledileceği ve işgal ordusunun eğitim yaptığı vakitler dışında köy sakinlerinin tarım yapmaları için arazilerine ulaşmalarına ve bölgede hayvanlarını otlatmalarına izin verileceği belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.