
Siyonist rejim İsrail hükümeti, Gazze işgalinin “gerekli ve orantılı” olduğunu öne sürdü.
Siyonist rejim İsrail hükümeti, ordunun geçen yılın sonunda başlattığı Gazze Şeridi’ndeki işgalin “gerekli ve orantılı” olduğunu ileri sürdü
Siyonist rejim İsrail hükümetinin raporunda, operasyonda askerlerin davranışlarıyla ilgili 100 inceleme, 14 de suç soruşturması yapıldığı iddia edildi.
Raporda, “İsrail’in, Hamas’ın neredeyse aralıksız düzenlediği roket ve hava saldırılarını durdurmak için Hamas’a karşı Gazze’de askeri harekata girişmeye hem hakkı, hem de yükümlülüğü bulunduğu” iddialarına yer verildi.
Raporda, operasyonda sivil kayıplarının azaltılması için uyarı niteliğinde 2,5 milyon bildiri dağıtıldığı ve 165 bin telefon görüşmesi yapıldığı öne sürüldü
BM’ye göre de saldırılarda 50 bin ev yıkıldı, 800 sanayi tesisi, 200 okul, 30 cami ve kilise yıkıldı ya da hasar gördü. BM İnsan Hakları Konseyi, Güney Afrikalı eski yargıç Richard Goldstone’u operasyon sırasında savaş suçu işlenip işlenmediğini araştırması için görevlendirmişti. Ancak İsrail işbirliği yapmayı reddetmişti.
