FilistinHaberlerİranOrtadoğu

Siyonist rejim Gazze savaşında yanlış hesap yapmıştır

İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkan Yardımcısı, “Gazze savaşının sonuçlarına bakıldığında Siyonist rejim güvenlik ve askeri sistemlerinde yanlış hesaplama yapmıştır”dedi.

22 günlük Gazze savaşının ikinci yıldönümü dolayısıyla konuşan Tuğgeneral Seyyid Mesud Cezayiri, İsmail Heniyye ve İslami direnişi düşürmek amacıyla bu savaşın dayatıldığını ifade etti.

İnsan hakları savunucusu olduklarını iddia eden ABD, AB, uluslararası toplum kurum ve kuruluşların yanısıra bazı Arap ülkelerinin liderlerini eleştiren Tuğgeneral Cezayiri, Gazze şeridindeki Filistin halkının en temel insani haklardan yoksun olduklarını vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkan Yardımcısı, konuşmasının devamında Annapolis konferansına işaretle, Arap ve batılı yandaşlarının işbirliğiyle düzenlene bu konferansın Haması yok etmek amacıyla düzenlendiğini dile getirdi.

Tuğgeneral Cezayiri, “Gazze savaşının sonuçlarına bakıldığında Siyonist rejmi güvenlik ve askeri sistemlerinde yanlış hesaplama yapmıştır”dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Temmuz 2026 (7) içerik yüklenmiştir.