
İslami İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün Filistin Kurtuluş Örgütü’nün siyasi büro başkanı Faruk Kaddumi’yi kabulünde, Siyonist rejim İsrail’in bölgede ihtilaf çıkarmak ve cinayetleri sürdürme peşinde olduğunu söyledi.
İsrail’i, fasit, cani, işgalci, ırkçı, fitne çıkarıcı, kötülüklerin anası olarak niteleyen Ahmedinejad, İsrail’e karşı tek kurtuluş yolunun direniş olduğunu söyledi.
Siyonist rejim İsrail’in silahlı direnişten başka bir dili anlamadığını söyleyen İran cumhurbaşkanı, Filistin halkının halihazırda çok zor ve sıkıntılı bir dönemde bulunduğunu ama birlik ve beraberlik içinde bu sürecin de geride kalacağını ümit etti.
Filistin milletinin, verdiği direniş ve çektiği eziyetler sonucu Allah’ın izni ile zafere kavuşacağını söyleyen İslami İran Cumhurbaşkanı, Filistin halkının davasına destek vermeyi İran İslam İnkılabı’nın en önemli ilkelerinden olduğunu söyledi.
