
Filistin İnsan Hakları İçin Dayanışma Müessesesi, Siyonist işgal yönetiminin son zamanlarda Batı Yaka’daki Filistin Meclisi üyelerini “yasak örgüt” üyeleri kabul eden bir askeri talimat yayınladığını söyledi.
Müessese üyesi araştırmacılardan Ahmed El-Beytavi, Siyonist Savunma Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi’nin 1945’te yayınlanan olağanüstü haller kanununa dayanarak İslami hareket vekillerini “yasak örgüt” üyeleri olarak kabul edilmelerini istedi.
Söz konusu kararın Siyonist işgal güçlerine milletvekillerinin ofislerine baskın düzenleme, ofisleri kapatarak eşyalara el koyma, milletvekilleri de dahil ofislerde çalışanların tamamını gözaltına alma hakkı verdiğine dikkat çeken El-Beytavi, milletvekilleriyle birlikte çalışanların da yasak örgüte hizmet sunmakla suçlanacaklarını ifade etti.
Siyonist işgal güçlerinin geçtiğimiz aylarda Batı Yaka’da milletvekillerinin ofislerine baskınlar düzenlediğini belirten El-Beytavi, söz konusu karar uyarınca ofis çalışanlarının gözaltına alındığını ve yargılanıp hapse mahkum edildiklerini söyledi.
Siyonist işgal yönetimi 2006 yılında Filistin Meclisi’ndeki Değişim ve Islah Grubu’nu İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi oldukları gerekçesiyle “yasak örgüt” ilan etmiş ve ofislerini kapatmıştı. Bunun üzerine Batı Yaka’daki milletvekilleri grubun ismini “İslami Hareket Milletvekilleri” olarak değiştirmişti.
