FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist rejim Rafah bölgesinde Mısırlı genci öldürdü

Rafah bölgesinde görev yapan güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mısır ile Siyonist işgal devleti arasındaki sınırdan dün (26 Haziran Cumartesi) işgal devletine sızmaya çalışan dört Mısır vatandaşından biri işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Siyonistlerin Mısırlı yetkililere Siyonist devriyelerin dört Mısır vatandaşının dikenli telleri aşarak sınırı geçtiğini tespit ettiğini ve dur ihtarına uymamaları üzerine üzerlerine ateş açıldığını, Mısırlı bir gencin hayatını kaybettiğini, bir diğerinin yaralandığını ve iki kişinin de gözaltına alındığını bildirdiği kaydedildi.

Siyonistlerin Mısırlı yetkililere öldürülen Mısırlı gencin cesedini ileri bir vakitte teslim edeceklerini söylediğini fakat diğer üç kişinin akibeti hakkında herhangi bir şey belirtmediği ifade edildi.

İşgalci askerler 16 Haziran’da da yine sınır bölgesinde Sina’dan bir Mısır vatandaşını Mısır’dan Siyonist işgal devletine uyuşturucu kaçırdığı iddiasıyla öldürmüş ve geçtiğimiz yıl boyunca Mısır’a çeşitli sızma olaylarında öldürülen dört Mısır vatandaşının cesedini teslim etmişti.

Mısır vatandaşlarının Siyonist işgal devleti askerleri tarafından öldürülmesiyle ilgili Mısır Hükümeti’nden herhangi bir resmi kınamanın veya açıklamanın yapılmaması ise dikkat çekti.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Haziran 2026 (6) içerik yüklenmiştir.