
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, NAM temsilcisi adına Siyonist rejimin NPT anlaşmasına katılmasını ve bu rejimin nükleer tesislerinin UAEK tarafından denetlenmesini istedi.
BM’de nükleer terörle mücadele toplantısında konuşan Salihi, NAM’ın öncelikli konusunun tam bir nükleer silahsızlanması olduğuna işaret etti.
Salihi ayrıca uluslar arası silahsızlanma sürecinin yavaşlığı ve tüm nükleer silahların kaldırılmaması konusunda NAM’ın kaygılarını dile getirdi.
Salihi “NAM, tüm üye ülkeler için kararlarının zorunlu olan BM Güvenlik Konseyi girişimlerinin devamı konusunda uyarıda bulunuyor. Bu konuda NAM grubu, sivil oyuncuların kitle imha silahlarına ulaşmamasının önemi üzerinde duruyor ve bunun BM Genel Kurulu tarafından toplu bir girişimde uygulanmasına inanıyor” dedi.
Salihi “NAM, BM’nin tüm üyelerinden teröristlerin kitle imha silahlarına veya bu silahlarla ilgili teknoloji ve malzemelere ulaşmasını önlemek için ulusal girişimlerini güçlendirmelerini istiyor” dedi.
